Orderpersonal

Vi lägger för mycket tid på att spåra leveranser till kunder

#aviseringsmail #avvikelsehantering #kontrolltorn

Alla dessa samtal om var leveranserna befinner sig!? Hur ska vi kunna svara på det i detalj? När transportören väl hämtat godset vet väl de bäst var det befinner sig? Självklart vill vi kunna förse våra kunder med en bättre kundupplevelse, men det är svårt när vi inte har någon information.

Låt oss hjälpa dig

Det bästa sättet är att skicka ett mail till dina kunder med en spårningslänk, precis som du själv får när du handlar något på nätet, det funkar lika bra i B2B som B2C. Då kan de själva ta reda på vad som händer med transporten utan att kontakta dig, vilket sparar tid för både dem och dig. De flesta TA/TMS-system erbjuder denna funktion. Kan du själv styra innehållet i mailet så kan du dessutom använda mailet till att kommunicera andra saker med din kund för detta är ett mail som oftast blir läst. Det kan gälla kampanjer och specialerbjudanden eller information om öppettider inför semestern.

Med ett mer avancerat system kan du ställa in så att du blir notifierad om något händer med transporten. Då kan du proaktivt kontakta din kund och berätta att sändningen blir försenad och kanske ge förslag på expressleverans eller liknande

Vår lösning

vChain har stöd för att skicka aviseringsmail så att godsmottagarna kan spåra sändningen själv och har många kunder som har skapat sina egna mail med egen design, innehåll och kunderbjudanden. Vi rekommenderar dig att jobba smart och låta systemet identifiera avvikelser så att du kan fokusera på att hantera dessa och ge en bättre kundservice. Vill du att vårt kontrolltorn också hjälper dig att lösa upp akuta knutar så gör vi gärna det också.

Här använder vi oss av några av våra tjänster, läs mer om dem nedan.

Tjänster

Transport

Ta kontroll över dina in- och/eller utleveranser. Optimera flöden för effektiv produktion och precisa kundleveranser. Du får de verktyg du behöver för att automatisera dina transportbokningar och den fakta som krävs för att kunna följa upp desamma.

Läs mer

Xceptions

Är din inleverans försenad? Eller riskerar du att missa en viktig ETA till kund? Genom att använda vår intelligenta applikation för avvikelsehantering kan du agera proaktivt vid minsta lilla avvikelse.

Läs mer

Control tower

Behöver du lite extra hjälp och stöd i vardagen för att få allt att flyta på? Anlita vårt kontrolltorn så sätter vi på oss din hatt och går dina ärenden så du kan fokusera på din core business istället.

Läs mer