Strategisk inköpare

Vilse i transportavtalsdjungeln

#kontrolltorn #transportavtal #fakturakontroll

Jag arbetar med alla våra avtal gentemot våra leverantörer, så också gentemot transportörer men just där känner jag mig vilsen. Jag är ju en fena på elektronik, inte på drivsmedelstillägg, MAUT, demurrage och allt vad det nu heter. Så varje år när jag ska se över våra transportavtal känns det som att jag tar mig vatten över huvudet och blir borttrollad direkt.

Låt oss hjälpa dig

Transportbranschen har sina specifika arbetssätt och vedertagna rutiner som vilken annan bransch som helst. Det är i många fall inte helt tydligt varför det som fungerat innan helt plötsligt inte fungerar, eller varför priserna ökar eller kostnader tillkommer. Transportbranschen är extremt konkurrensutsatt och kan av många upplevas som lite ”rörig” och svår att förstå sig på. Det finns flera enkla sätt för att få bättre kontroll på avtal, fakturor och allt annat som du kommer behöva sätta dig in i när du jobbar med transportörer. Använd din kontakt hos transportören, i flera fall din säljare och ställ frågan till hen, de är vana att förklara och göra svåra saker enklare att förstå. Det finns också extern hjälp i form av konsulter att anlita för upphandlingar och uppdrag av engångskaraktär. Dessa konsulter tar ofta betalt genom att dela en eventuell besparing med dig. Men det allra bästa är att tillskansa sig denna kunskap och säkerställa överlevanden hos just er och ha tydliga rutiner, något som inte ska underskattas.

Vår lösning

Med vår tjänst transportavtal så sätter vi upp tydliga rutiner för all administration relaterat till era transportörer och säkerställer att detta fungerar, full kontroll helt enkelt. Vi säkerställer konkurrenskraftiga och marknadsmässiga villkor för dig genom att jämföra priser och villkor från de olika transportörerna som vi sedan matchar mot era prioriteringar, om det så är ledtid, pris eller kvalité så säkerställer vi rätt val i alla lägen. Vi tar hand om den löpande hanteringen av avtal, priser och årliga upphandlingar. Och vill du så kan vi även agera som din egen transportavdelning via vårt kontrolltorn där vi även kan kontrollera och konsolidera alla dina transportfakturor. Vi blir du och du får hjälp med allt som har med dina transporter att göra!

Tjänster

Transport

Ta kontroll över dina in- och/eller utleveranser. Optimera flöden för effektiv produktion och precisa kundleveranser. Du får de verktyg du behöver för att automatisera dina transportbokningar och den fakta som krävs för att kunna följa upp desamma.

Läs mer

Control tower

Behöver du lite extra hjälp och stöd i vardagen för att få allt att flyta på? Anlita vårt kontrolltorn så sätter vi på oss din hatt och går dina ärenden så du kan fokusera på din core business istället.

Läs mer

Invoice control

Vad är MAUT? Och demurrage? Känner du dig vilse i transportfakturadjungeln? Eller hinner du helt enkelt inte med att kontrollera dem? Låt oss göra jobbet att hitta avvikelserna och red ut dem själv alternativt låt oss göra även det.

Läs mer