Ekonom

Måste man vara logistikprofessor för att kontrollera en transportfaktura??

#faktura #kostnad #tillägg

För det första vet jag inte vad transporten borde kosta. Det finns så många tillägg och undantag och dessutom skiljer de sig mellan olika transportörer. Idag kontrollerar jag så att fakturan är ungefär lika stor som förra månaden och att det inte är någon transport som är jättedyr, men jag förstår ju att man borde kolla detta mer med tanke på alla rader på fakturan.

Låt oss hjälpa dig

Det roliga med att börja kontrollera fakturor är att det ofta ger snabba resultat. Men det kräver att du jobbar lite systematiskt och att du har koll på vad som faktiskt ingår i dina transportavtal. I korthet bör du göra följande:

  • Ha koll på vad som ingår i dina fraktavtal
  • Beräkna vad frakten borde kosta – så att du har något att jämföra med när fakturan kommer
  • Identifiera och analysera de avvikelser du hittar i fakturan
  • Åtgärda källan avvikelserna, ofta ligger den i er hantering men ibland hos transportören.

Vår lösning

Genom att läsa in dina avtal en gång så kan vi sedan automatiskt beräkna en transportkostnad för varje bokad transport. Då har vi något att jämföra med när vi tar emot en elektronisk faktura från transportören. Att sedan hitta avvikelser i vår fakturakontroll är inte så svårt. Det intressanta är att analysera orsakerna till avvikelserna och det gör vi lämpligast tillsammans de första gångerna. Du kan er verksamhet och vi vet hur prissättningen går till och tillsammans hittar vi orsakerna till avvikelserna och hur vi rättar till dem.

Tjänster

Invoice control

Vad är MAUT? Och demurrage? Känner du dig vilse i transportfakturadjungeln? Eller hinner du helt enkelt inte med att kontrollera dem? Låt oss göra jobbet att hitta avvikelserna och red ut dem själv alternativt låt oss göra även det.

Läs mer

Har du fler funderingar, vill snacka lite supply chain eller undrar hur vi kan stödja dig ytterligare? Boka gärna ett möte med oss via knappen nedan så ser vi vad vi kan sy ihop tillsammans!